Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

ΘΑΥΜΑ! ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΓΑ!

Κι΄όμως είναι γεγονός! Την σήμερον ημέραν τα αυγά τα βάφουν με πορδές. Το απέδειξε ο Λάκης στην εκπομπή , ΄΄al tsantiri news ΄΄.
O φοβερός Λάκης κλάσεις ανώτερος από τους άλλους έχοντας ένα μικρό επιτελείο από παιδιά που ψάχνουν νυχθημερόν τα ΄΄νούμερα ΄΄ των καναλιών, σώζει την κατάσταση στον ΄΄alfa΄΄.
Ουρές κάνουν οι τηλεθεατές για να παραβρεθούν ως θεατές στο σώου. Σκεφτείτε ότι χρειάζονται μία ώρα να πάνε, δύο ώρες για προετοιμασία, άλλες δύο ώρες μαζί με τις διαφημίσεις κατά τη διάρκεια του σώου και μία ώρα να επιστρέψουν στα σπίτια τους, σύνολο 6 ώρες δωρεάν απασχόληση ,προσφορά στο κανάλι.
Τρίβουν τα χέρια τους οι άνθρωποι του καναλιού. Έπειτα υπάρχουν και οι προσκεκλημένοι. Δωρεάν και αυτοί. Ηθοποιοί, τραγουδιστές , συγκροτήματα κ.λ.π.
Ποιο φτηνά και καλά δεν γίνεται.
Μου έλεγε ένας παλιός δημοσιογράφος κάποτε όταν βρέθηκε στο Σικάγο τον κάλεσαν σε μια εκπομπή για την ομογένεια. Πήγε ο άνθρωπος κάθισε περίπου μισή ώρα , είπε πέντε πράγματα για την πατρίδα, τον ευχαρίστησαν τους ευχαρίστησε και απήλθε.
Την άλλη μέρα στο ξενοδοχείο τον περίμενε ένα τσέκ των διακοσίων δολαρίων. Τι ήταν αυτά; Η αμοιβή του, όπως εξήγησαν στον έκπληκτο προσκεκλημένο.
Εδώ όλα είναι τσάμπα. Δηλαδή.. έχουμε την μερίδα του λέοντος, που την παίρνει ο Λάκης ,γιατί είναι Λέων και καλά κάνει. Σκηνοθέτες ,τεχνικοί κ.λ.π. είναι μισθωτοί , το δε νεαρό επιτελείο, άντε να παίρνει κάτι ψιλά, ((με μπλοκάκι;) άντε και καμιά ζαμπονοτυρόπιτα, οι δε καλεσμένοι – κλασμένοι πληρώνουν και από πάνω για την μετακίνησή τους.
Η τελευταία παράσταση ήταν όπως πάντα καλή, πλην όμως εξελίχθηκε σε θάλαμο αερίων. Μεγάλη πλάκα γίνεται με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τον Λάκη , που ως Λέων κατασπάραξε την Ξανθιά ύαινα που κάνει εκπομπές με αυτοκινούμενες ΄΄εκταφές΄΄. Η ξανθιά όμως κάνει παρέα με το ΄΄μαλλί της γριάς΄΄. Στην συνέχεια το ΄΄μαλλί της γριας΄΄ έβρισε τον Λάκη σε ραδιοφωνική εκπομπή. Ο Λάκης απάντησε με ομοβροντία πορδών, ενώ είδαμε και ένα..χειραφετημένο πιθηκάνθρωπο που κάποιον μας θύμισε.
Οπότε έπεται συνέχεια των βομβαρδισμών…
Βέβαια αλλοίμονο σε όποιον πέσει στην πορδή της γριάς. Γι΄αυτό βλέπω τον Λάκη με αντιασφυξιογόνο μάσκα στην επόμενη εκπομπή.
Όπως και νάχει το πράγμα η σάτιρα δεν έχει καμιά σχέση με αυτήν που έγραφαν παλιά ο Τσιφόρος, ο Παπαδούκας, ο Πρετεντέρης ( ο Κώστας όχι ο άλλος ο…πριτέντερ ).
Σήμερα το κείμενο- όταν υπάρχει- πρέπει να είναι ευκολοχώνευτο. Το υπονοούμενο θέλει σκέψη, και τέτοια δεν διαθέτει ή δεν θέλει να διαθέσει το κοινό.
Πρίν μας αποχαιρετήσει ο Σωτήρης Μουστάκας έπαιξε με τον Θύμιο Καρακατσάνη σε ένα έργο του Νήλ Σάϊμον με τίτλο ΄΄ Και πάλι μαζί΄΄.
Είδαμε επιτέλους τον Μουστάκα να παίζει μια ΄΄σοβαρή΄΄ κωμωδία. Ήταν απολαυστικός, ήταν μια αναλαμπή ενός ηθοποιού με μεγάλες δυνατότητες που αναλώθηκε σε φτηνιάρηκες επιθεωρήσεις , τις οποίες έσωσε αυτοσχεδιάζοντας.
Ο Λάκης κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό το πανηγύρι. Η θέση του είναι στο θέατρο, γιατί εκεί ξέρει και να γράφει και να παίζει.
Όπως λέει και μια γριά από τη Λάρισα…
΄΄Εύκολα γίνεται η δουλειά σαν μόνος σου την κάνεις…
Αν όμως κουραστείς πολύ, τότε..μαλλί θα κλάνεις…΄΄

Τέλος …πάω να πάρω λίγο αέρα.

Χαιρετισμούς
Φράνκ

1 σχόλιο:

Κάτια Κ. είπε...

Φίλε Φρανκ, πιστεύω πως ο Λαζόπουλος είναι ο μόνος στην ελληνική τηλεόραση που κάνει πραγματική σάτιρα, χωρίς να μασάει τα λόγια του. Τώρα αν κάποιες φορές κάνει και «κακό» χιούμορ με... πορδές (και χοντρούς, λέω εγώ), ας του το συγχωρήσουμε, «ανθρώπινον γαρ το σφάλλειν». Όσο για την αμοιβή του «κοινού»... «o tempora o mores»! Σήμερα ο κόσμος «πληρώνει» αδρά για «15 λεπτά δημοσιότητας» (βλέπε ριάλιτι κ.λπ.). Δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε. Εξάλλου, δεν είναι δικό του το κανάλι, έτσι δεν είναι;