Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007

17 Νοέμβρη...Μύθοι και πραγματικότητα

Καλημέρα σας παιδάκιαα, σήμερα λοιπόν γιορτάζουμε την επέτειο της 17Ης Νοεμβρίου 1973.
Τελικά η χούντα εκείνης της εποχής δεν έπεσε εκείνο το βράδυ, αλλά τον Ιούλιο του 1974 με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.
Πόσοι όμως τελικά αντιστάθηκαν στην επτάχρονη στρατιωτική δικτατορία; Δυστυχώς μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού.
Οι φοιτητές, ορισμένοι πολίτες, ορισμένοι πολιτικοί, ορισμένοι διανοούμενοι και ορισμένοι αυτοεξόριστοι στην Ευρώπη.
Όρισμένως η λεγόμενη σιωπηρή πλειοψηφία , δηλαδή το 95% της εκατό του πληθυσμού έκανε το παπί.
Πως γίνεται αυτό; Είναι απλό. Χιλιάδες ημιαγράμματοι διορίστηκαν στο δημόσιο, χωρίς διαγωνισμό δηλώνοντας απλώς.. ΄΄Ζήτω η Εθνική κυβέρνηση΄΄. Όπότε, η Ολυμπιακή, Ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ και τα υπουργεία γέμισαν και από αυτούς τους δημόσιους υπαλλήλους που μας ταλαιπώρησαν και μας ταλαιπωρούν.
Οι δε αγρότες δόξαζαν τον δικτάτορα γιατί τους χάρισε όλα τα χρέη!
Καλά θα μου πείτε αυτά έγιναν για τον επιούσιο την ημέρα, αλλά το βράδυ τι έκαναν όλοι αυτοί;
Έβλεπαν στην τηλεόραση τον ΄΄Άγνωστο πόλεμο΄΄. Μια μπούρδα που έγραψε ένας σπήκερ ποδοσφαιρικών αγώνων.
Καλά μέσα σε επτά ολόκληρα χρόνια, δεν έγινε κάτι; Ο κύριος όγκος του ΄΄σοφού λαού΄΄ δεν αντέδρασε συνολικά δεν ένοιωσε ποτέ μια δυσφορία;
Η αλήθεια είναι ότι πράγματι συνέβη αυτό και ο ηρωικός λαός παραλίγο να κατέβει στους δρόμους μαζικά και να ρίξει την χούντα;
Πότε έγινε αυτό;
Στις αρχές τις δεκαετίας του εβδομήντα, όταν έγινε η πρώτη σοβαρή πετρελαϊκή κρίση και η χούντα επέβαλε την εκ΄περιτροπής κυκλοφορία των ιδιωτικών αυτοκινήτων ( μονά-ζυγά) κάθε Σαββατοκύριακο, σε όλη τη χώρα.
Τότε λοιπόν παιδάκια, η χούντα πραγματικά κλονίστηκε. Ξεσηκώθηκαν οι νοικοκυραίοι διαμαρτυρόμενοι. ΄΄ Μα ποιοί είναι αυτοί που δεν μας αφήνουν να κυκλοφορήσουμε,;να πάμε τις εκδρομές μας, να πάμε στις ταβέρνες μας, να πάμε στα ( αυθαίρετα) εξοχικά μας΄΄.Έτσι λοιπόν η χούντα - εκ των πραγμάτων - αναγκάστηκε να κάνει την μοναδική ΄΄ έξυπνη’’, κίνησή της καταργώντας αμέσως το…αντιλαϊκό μέτρο.
Τότε η…σιωπηλή πλειοψηφία ηρέμησε και γι΄αυτό η χούντα επέζησε τόσα χρόνια αυτή καλά και.. εμείς χειρότερα.

Χαιρετισμούς
Φράνκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: