Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Ράδιο - Φόνοι..

Σχετικά με το κείμενο του Χρήστου Μιλαηλιδη,
( οι γραφικοί του ραδιοφώνου)
που δημοσιεύτηκε στο ένθετο tv
Της Κυριακάτικης Καθημερινής. )


Έχω δουλέψει στον τύπο δίπλα σε δημοσιογράφους 35 χρόνια, αλλά πάντοτε είχα το μεράκι του ραδιοφώνου. Από τότε που άκουγα μικρά αριστουργήματα στο δεύτερο πρόγραμμα, όπως ΄΄Τα καθημερινά του καθημερινού΄΄ με τον Δημήτρη Χόρν!
Μία ευκαιρία είχα στην ΕΡΤ προ Χριστού, μια δεύτερη το 99 σε ραδιο -δευτέρας εθνικής και άλλη μία τον επόμενο χρόνο σε δημοτικό ραδιοσταθμό. Εκεί μάλιστα πληρωνόμουν καλά για τον απλούστατο λόγο ότι είχα ένα γνωστό!
Είναι τόσο απλό! Έχεις ένα γνωστό και τα έχεις όλα.
Έγραφα περίπου 60 σελίδες κείμενο για δύο εκπομπές την εβδομάδα. Έκανα δύο ώρες πρόβες με τον συνεργάτη μου. ( μικρά νούμερα επιθεώρησης. Ένα παιχνίδι λέξεων με παρήχηση και ομοιοκαταληξία, χωρίς βωμολοχίες με στόχο την άμεση επικαιρότητα). Άλλες τρεις ώρες για μοντάζ, ηχητικά, επιλεγμένα τραγούδια κλπ.
Βγήκαν κάποια κομμάτια ,τραγούδια, δίκες, κ.λπ. που δεν έχουν καμία σχέση με τα νούμερα των ΄΄εμετικών΄΄επιθεωρήσεων.
Δίπλα μου, έβλεπα πώς δούλευαν οι΄΄ ραδιοφωνικοί παραγωγοί΄΄. Κάτι βλάχερ με κλαρίνα, κάτι περίεργοι με σκυλοτράγουδα. Έρχονταν στο στούντιο χωρίς ένα σημείωμα, χωρίς καμία προετοιμασία και έλεγαν ότι τους κατέβαινε.
Κάτι απίθανοι τύποι, άλλος με γνωστό,( σαν και μένα). Άλλος συγγενής του δήμαρχου, άλλος πρώτος ξάδελφος του δημοτικού σύμβουλου.
Βέβαια , υπήρχαν και υπάρχουν , χειρότερα ντυμένα μάλιστα με τον μανδύα της μπουρζουαζίας. Ας πούμε ο 984. τι κόσμο έχει μαζέψει; Πόσα πληρώνουν οι δημότες; Άσε το άλλο. Όλα τα fm έχουν μεθύσει. από ρόζ φωνούλες. Ούτε άσπρο, ούτε κόκκινο. Ροζέ! Υπάρχει μεγάλη κάβα που έχει κάνει…καβάτζα στα fm. Δεν μιλάμε μόνο για play list. Εδώ πρόκειται σαφέστατα για…gay list!
Αυτό το αδελφάτο μας τυραννάει τ΄αυτιά και όχι μόνο. Έτσι δε και διαμαρτυρηθείς σε λένε και…ρατσιστή!
Όλοι αυτοί έχουν κάνει μια ιερή συμμαχία και δεν δέχονται εξωσχολικούς στο κύκλωμα.
Είναι πιο εύκολο να πιάσεις το τζόκερ παρά να κάνεις εκπομπή στο ραδιόφωνο και μάλιστα σατιρική. Αν δεν είσαι γνωστός, αν δεν κάνεις θαύματα βάφοντας με..πορδές αυγά όπως ο Λάκης στο τελευταίο al tsantiri δεν γίνεται τίποτα.
Λένε ότι ο κόσμος τέτοια θέλει. Εύκολο χάχανο. Δηλαδή πορδές. Καλά κάνει. Ένας παλιός ραδιοφωνιτζής μου είχε πεί κάποτε. ΄΄Εστω και ένας να καταλαβαίνει αυτά που λέω, μου είναι αρκετό.΄΄
Γι΄αυτό υπάρχουν οι Δον- Κιχώτες του ραδιοφώνου, που προτιμούν άλλον αέρα, καθαρό, χωρίς μεθάνιο.
Η λύση είναι απλή. Ραδιόφωνο στο Ίντερνετ!
Κοστίζει γύρω 200 ευρώ τον μήνα, δεν θέλει καμία άδεια από κανένα
και προσφέρει τον ανεμόμυλο που θα μας πάρει και θα μας σηκώσει.
Θα γίνει και αυτό οσονούπω….
Για την ώρα υπάρχουν τα blogs.
Εκεί μπορώ να γράφω γρήγορα κείμενα, αδιόρθωτα, σαν και μένα, όπου μπορεί να σε διαβάζει, αλλά και να σε κρίνει όποιος θέλει….

Χαιρετισμούς
Φράνκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: