Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Το ΄΄Νταβατζιλίκι΄΄ της ΕΡΤ

Όταν πρίν από καιρό ο πρωθυπουργός μίλησε για ΄΄Νταβατζήδες΄΄ δεν μας είπε για το ΄΄νταβατζιλίκι της ΕΡΤ γιατί κανένας πρωθυπουργός και πριν και μετά και πάντα δεν θα μας μιλήσει ποτέ γι΄αυτό.
Τι είναι η ΕΡΤ; Ένα άσυλο περίπου 5.000 κυρίως αργόμισθων ατόμων.
Αυτό το άσυλο έχει το θράσος να κρατάει ομήρους. Ποιους; εμάς
που την πληρώνουμε θέλουμε δεν θέλουμε.
Σημειωτέον ότι πολλά εγκάθετα στελέχη από τα δύο μεγάλα κόμματα, είναι άτομα ηλίθια εκ γενετής! (Ειδικά με το αθλητικό τμήμα, γελάει όλη η πιάτσα). Δεν λέμε πλέον κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμωνα, αλλά στην…Αγία Παρασκευή!
Σκεφτείτε ότι όταν ορισμένοι κηφήνες θέλουν να πάνε από το ένα γραφείο στο άλλο, πηγαίνουν τρέχοντας κρατώντας στο χέρι ένα ντοσιέ. Είναι το κόλπο για να μη τους σταματήσει ποτέ κανείς και τους αναθέσει μία δουλειά.
Τουλάχιστον την εποχή που ήταν Ε.Ι.Ρ. δηλαδή εθνικό ίδρυμα ραδιοφωνίας, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Υπήρξε σχολή εκφωνητών, ένα είδος που δεν υπάρχει πια. Είχε διάφορες ενδιαφέρουσες εκπομπές, ακούγαμε θέατρο με μεγάλους ηθοποιούς της εποχής..
Σήμερα που κυριαρχεί η τηλεόραση τι προσφέρει; Εκτός από τις ειδήσεις που τις σώζει η κυρία Χούχλη, βλέπουμε πολλές ανούσιες εκπομπές πότε με τις κυρίες….Καπνικαρέες και πότε με κυρίους… πολυθεσίτες που παίρνουν συνέντευξη από τον…υπουργό Βορείου Ελλάδος κύριο Άνθιμο…
Δυό τρείς καλές εκπομπές υπάρχουν όλες κι΄όλες. Από αυτές ήταν και οι εκπομπές του Στέλιου Κούλογλου, ( τον οποίο ούτε που τον ξέρω).
Ενός σοβαρού δημοσιογράφου με διασταυρωμένες έρευνες, που απευθύνονταν σε ένα είδος που επίσης τείνει να εκλείψει…δηλαδή σε ανθρώπους με μυαλό.
Έρχεται λοιπόν ένας κύριος που τον έχει διορίσει η κυβέρνηση
με βαρύγδουπο τίτλο και μισθό ως ΄΄Γενικό Διευθυντή΄΄ με γραμματείς, Φαρισαίους κ.λ.π. και ανακοινώνει δια Φιρμανίου στον κύριο Κούλογλου ότι οι εκπομπές του σταματάνε γιατί δεν του αρέσουν.
Δεν μου λές κύριε… Ασυλάρχη, καλά, εσένα δεν σου αρέσουν αυτές οι εκπομπές, εμάς μας ρώτησες;
Βέβαια μας γράφεις κανονικά γιατί σου έχουν πει να μη δίνεις λογαριασμό σε κανένα, αλλά εμείς να δεις που σε γράφουμε και πόσο σε υπολογίζουμε και κυρίως με τι κοσμητικά επίθετα σε στολίζουμε καθημερινά. Γιατί αυτό το ΄΄Νταβατζιλίκι ΄΄ της ΕΡΤ μια μέρα θα τελειώσει.
Γι΄αυτό κύριε…΄΄ Ασυλάρχη΄΄ μέχρι να σε ξηλώσουν μη ξεχνάς
ότι διευθύνεις ένα άσυλο που μπροστά του το Άσυλο Ανιάτων φαντάζει…επιστημονικό!

Χαιρετισμούς
Φράνκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: