Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Πετάει ο γάτος; πετάει με..την Ολυμπιακη!

Κλείνει η Ολυμπιακή. Κρίμα γιατί ήταν η μόνη ρόκ αεροπορική εταιρεία. Επί Ωνάση είχε 2.000 άτομα, επί Πασόκ 14.000 και επί Ν.Δ. 8.500.
Χιλιάδες κομματόσκυλα ταξίδεψαν δωρεάν.Μεταξύ τους και ένας γάτος.
Μάλιστα ένας άσπρος γάτος, κεραμιδόγατος για την ακρίβεια.
Είχα μία γνωστή, τρελλάρα, που δεν εύρισκε δουλειά πουθενά, μέχρι που μπήκε στην Ολυμπιακή. Επειδή τα έκανε μαντάρα και έστελνε τους επιβάτες αλλού για αλλού την έβαλαν στα δέματα.
Μία ωραία πρωία έρχεται ένας κύριος έχοντας σε ένα κλουβί ένα ωραίο άσπρο γάτο, τον οποίο θέλει να στείλει στην Νέα Υόρκη.
Χαρτιά, σφραγίδες, εμβόλια, υπογραφές, έτοιμος… Τον αφήνει και φεύγει ήσυχος.
Ανοίγει η τρελλάρα το κλουβί και παίρνει τον γάτο αγκαλιά. ΄΄Τι ωραίος γατούλης ώοό..΄΄ Παίρνει μπροστά ένα μπόινγκ, τρομάζει ο γάτος δίνει ένα σάλτο και εξαφανίζεται στην αχανή πίστα του αεροδρομίου του Ελληνικού.
Βάζει τα κλάματα η υπεύθυνη, οπότε οι συνάδελφοί της βουτάνε ένα άσπρο κεραμιδόγατο από αυτούς που υπήρχαν στο αεροδρόμιο, τον βάζουν στο κλουβί και..σφαγίδες , χαρτιά όλα ΟΚ τον στέλνουν στην Αμερική…
Περνάνε δυό μέρες και νάσου ο κύριος που είχε φέρει τον γάτοο…
Λυποθυμά η δράστης και όταν συνέρχεται ακούει τον κύριο να τις λέει…
΄΄Ξέρετε ο γάτος΄΄ ΄΄ Ο γάτος , ο γάτος, ΄΄ τον διακόπτει εκείνη. ΄΄Μα τι θέλετε τέλος πάντων τον γάτο τον στείλαμε στην Αμερική΄΄.
Ο κύριος χαμογελά και της λέει…΄΄ Ξέρετε στην Γλυφάδα μένω, ο γάτος γύρισε σπίτι΄΄.
Ξαναλυποθυμά η υπάλληλος και όταν συνέρχεται κάνει πάλι τα χαρτιά από την αρχή, και τελικά στέλνει τον δραπέτη γάτο στην Νέα Υόρκη , ενώ ο κεραμΙδόγατος γυρίζει πίσω και γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό από τους υπαλλήλους της Ολυμπιακής οι οποίοι τον βαπτίζουν ΄΄Αμερικάνο΄΄.
Λένε ότι τα βράδια τον έβλεπαν να διηγείται στους άλλους γάτους το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη και εκείνοι τον άκουγαν με ανοιχτό το στόμα!

Χαιρετισμούς
Φράνκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: