Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018



Οι ''υπόγειες συνδικαλιστικές δυνάμεις''


Στα ''ψιλά'' φαίνεται ότι πέρασε η τελευταία στάση εργασίας των συνδικαλιστών του μετρό... Προσέξτε την ώρα και την ημέρα. Από τις 11 το βράδυ μέχρι τις δύο το πρωί της Παρασκευής! Επρόκειτο για την έξοδο χιλιάδων επιβατών που ήθελαν να ξεσκάσουν από τον φόρτο της εβδομάδας και κυρίως να μη πέσουν στα ''νύχια'' των οπαδών του μεγάλου οδηγητή και πυροτεχνουργού στο νέο ''Κούγκι'' του... Κοσμοκαλόγερου... ''Σαμουήλ'' Λυμπερόπουλου. Τουτέστιν δεν έχουν να πληρώσουν ταξί και μάλιστα με διπλή ταρίφα! ( Ως γνωστόν κάποτε η διπλή ταρίφα άρχιζε στις μία μετά τα μεσάνυχτα και τελείωνε στις επτά το πρωί. Οι ενδιαφερόμενοι πονηρά σκεπτόμενοι την έχουν αλλάξει, από τις δώδεκα το βράδυ έως το ξημέρωμα στις έξη.)
Έτσι λοιπόν ο κοσμάκης βρέθηκε μεταξύ δύο συμπληγάδων, που λειτουργούν συνεχώς εις βάρος του. Επομένως οι περισσότεροι στερήθηκαν την εναπομένουσα έξοδο της Παρασκευής.
Τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή στην ''Ψωροκώσταινα'' του 2018.
Ας είναι καλά οι καλοβολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι του μετρό και όχι μόνον. Ως γνωστόν όποιος διορίζεται στο δημόσιο, είναι εν δυνάμει ''συνταξιούχος'' αφού κανείς δεν μπορεί να τον απολύσει! Οπότε μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει θα έχει είτε σαν εργαζόμενος είτε σαν συνταξιοδοτούμενος μόνιμο και ακράδαντο μισθό και μάλιστα χωρίς να υπολογιστούν οι απεργίες του!
Ένα τελευταίο ''φιρμάνι'' των ηλεκτροδηγών του μετρό μιλάει για...αραίωση των καλοκαιρινών δρομολογίων για να...ρυθμιστούν οι άδειες! Καταλάβατε; Δηλαδή τελικά το μετρό έγινε για να εξυπηρετηθούν οι οδηγοί των συρμών και όχι οι επιβάτες!
Έπονται νέες στάσεις εργασίας... Ζήτω το έθνος! Ζήτωσαν οι ''υπόγειες'' συνδικαλιστικές δυνάμεις!

Αιωνόβιος


Δεν υπάρχουν σχόλια: