Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Τα αθάνατα λείψανα!!

Όσο και να σας φανεί περίεργο, ανατριχιαστικό, προτάκουστο! υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι,που δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα θρησκευτικά δρώμενα, όλων των δογμάτων,αιρέσεων και παρααιρέσεων. Είναι παντελώς αδιάφοροι γι΄αυτά και άν προς το παρόν αποτελούν μειοψηφία, έχουν και αυτοί κάποια δικαιώματα... γιατί δεν είναι δυνατόν όλα τα ΜΜΕ να μας λιβανίζουν με την λεγόμενη παναγία Σουμελά, την άλλη της Τήνου,της Πάρου και της...Αντιπάρου... Ούτε μπορεί να βλέπουμε τον κύριο Πατριάρχη επι ώρες σαν να είμαστε στην εποχή του..Ιουστινιανού... με τους Τούρκους στο κεφάλι ένα μόνιμο μπελά , αλλά εμείς εκεί.. το τυρί κουμπάρε, με την φάκα...Σουμελά!
Απορώ πως δεν έχει ιδρυθεί ακόμη πανεπιστημιακή έδρα θρησκευτικής...ψυχιατρικής! με πολλές ειδικότητες παρακαλώ... εικονολατρεία, αγιολατρεία, οσιολατρεία, μαρτυρολατρεία και βέβαια πρώτη και καλύτερη για τους Χριστιανούς η...λειψανολατρεία! δεν υπάρχει στην ιστορία άλλη παρόμοια υστερία... λείψανο νάναι κι΄ότι νάναι... ένα λάθος της φύσης, ( η για πολλά χρόνια,διατήρηση της οστέινης μάζας ) δημιούργησε μιά απίστευτη κατάσταση.. Λατρεύονται , οστά απο χέρια, πόδια, πλευρά, μεσοσπονδύλιοι δίσκοι με δισκοπάθειες, αρθροπάθειες, παραμορφομένα άκρα απο το ουρικό οξύ, οστά χύδην, σπασμένα, μαυρισμένα, ( τα μαυρισμένα είναι πιό ιερά!) κνήμες ( που ξυπνάνε μνήμες), κού-ντε-πιέ, μετατάρσια ( μαζί με παντοφλίτσες, βλέπε Κέρκυρα) ,ότι μπορεί να φανταστεί κανείς... και βέβαια εκεί που γίνεται της πουντάνασας! και σχηματίζονται ατέλειωτες ουρές για να προσκυνήσει η Σάρα και η Μάρα, είναι όταν εκτίθεται η περίφημη αγία...κάρα! πραγματικός πανζουρλισμός. Κι΄επειτα κοροιδεύουμε τους κανίβαλους...τουλάχιστον αυτοί είχαν να κάνουν με..μία κάρα με πατάτες!
Σκέπτομαι πόσο δίκιο είχε ένας παλιός δημοσιογράφος που μου έλεγε...΄΄ Δύο είδη ανθρώπων μπορείς να εκμεταλευτείς άνετα,τους φιλάθλους και τους πιστούς!΄΄.
Πάντως πραγματικα είδα μιά σκηνή σε ένα κανάλι και έμεινα..κόκαλο! Σε ένα Βαλκάνιο κράτος ( Ρουμανία ή Βουλγαρία) ανακαλύφτηκαν τα οστά ( άντε πάλι ), του λεγόμενου Ιωάννου του Προδρόμου... ένας παπάς λοιπόν, γεράκος, αδυνατούλης, σαν Βυζαντινή αγιογραφία λέει τρέμοντας απο συγκίνηση στο φακό...΄΄ Αυτά τα λείψανα δεν είναι μόνο ιερά...είναι...είναι...αθάνατα!!!

Με ιερούς αθάνατους χαιρετισμούς
Πάτερ Φράνκ ( γερό κόκαλο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: