Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Οι αγαπητικοί της επιθεώρησης...

Βλέποντας στην ρεματιά Χαλανδρίου,( παλιά την λέγαμε λάκα και παίζαμε ποδόσφαιρο),την ΄΄επιθεώρηση΄΄ οι αγαπητικοί της βοσκοπούλας, θυμήθηκα κάποιες άλλες εποχές, τότε που τις επιθεωρήσεις έγραφαν ονόματα ΄΄ιερά΄΄. Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και σήμερα παίζονται στην τηλεόραση παλιές Ελληνικές ταινίες, που βλέπουμε και ξαναβλέπουμε, ξεχνώντας ότι την ατάκα που λέει ο Ηλιόπουλος, ο Χατζηχρήστος , ο Αυλωνίτης ή ο Ρίζος, κάποιος την έγραψε...
Στην ρεματιά λοιπόν είδα ένα δυό νούμερα υποφερτά, άντε κάνα δυό ακόμη να τα πάρει η..Ρεματιά.. Όμως τα κείμενα που έγραψαν οι αξιότιμοι αυτοκόλητοι κύριοι Ρέπας-Παπαθανασίου καθώς και ο καθηγεμών κύριος Λαζόπουλος με έκαναν να αντατριχιάσω ελαφρώς, πράγμα πολύ ευχάριστο μέσα στον καύσωνα...
Για παράδειγμα αναφέρω ένα νούμερο μεταξύ δύο νέων παιδιών που ΄΄σατίριζε΄΄ την αμάθεια που επικρατεί στην σημερινή νεολαία..
Νέος ΄΄ Γιατί το Βυζάντιο το λέμε Βυζάντιο΄΄
Νέα ΄΄ και πώς θέλεις να το λέμε΄΄
Νέος ΄΄ να το λέμε Πουτσάντιο΄΄
Νέα ΄΄ Εγώ θα προτιμούσα να το λέμε Αρχιδάντιο΄΄..
Πιθανόν οι συγγραφείς να έχουν ανάλογες προτιμήσεις, ή να έχουν σπουδάσει στη σχολή Τράγκα τον οποίο άκουσα να λέει σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή , ανάλογου επιπέδου,΄΄Ενα αρχίδι κι΄ένα μύδι κάνανε τον Αρχιμήδη΄΄.
Ένα άλλο που άκουσα στην συγκλονιστική αυτή παράσταση, στην οποία ενεπλάκη και ο καθ΄όλα αξιόλογος κύριος Τσακνής ήταν το κα-τα-πλη-κτι-κό εύρημα που ηκούστη, πάμε στη Μύκονο στο κλάμπ Πούστολα... βρέ τον συγγραφέα τον...Προκρούστη!
Στο διάλειμμα ένα παιδάκι ρωτούσε τον μπαμπά του τι θα πεί Πούστολα; για να εισπράξει την ανάλογη έκπαιδευτική σφαλιάρα, η οποία δεν είναι τίποτα μπροστά στις σφαλιάρες που δεχόμαστε καθημερινά απο ανάλογα κείμενα, επιθεωρήσεων, σήριαλ, προοδευτικών θεατρικών παραστάσεων και πάει λέγοντας ή μάλλον κλαίγοντας... τι κλαίγοντας; το επίπεδο των ΄΄κακώς κειμένων΄΄ της εποχής.
Πάντως προτείνω αλλαγή τίτλου απο... οι αγαπητικοί της βοσκοπούλας΄΄... σε ΄΄ οι αγαπητικοί της επιθεώρησης΄΄. Σίγουρα η εν λόγω παράσταση του πάλαι ποτέ Θεσσαλικού θεάτρου θα έχει μεγάλη επιτυχία στον..κάμπο της Λάρσας, στην οποία θα σπεύσει ,αποθεώνοντας την φουστανέλα, σύσωμος ο αγροτικός κόσμος που δικαιούτε να παρεκτραπεί με ένα σόου, επειδή βαρέθηκε να περιμένει την εκτροπή του Αχελώου.

Χαιρετισμούς
Φράνκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: