Τρίτη 8 Απριλίου 2008

ΑΡΣΗ ΣΟ ΒΑΡΩΝ..

Μεταξύ σοβαρών και αστείων, προτιμώ τα αστεία, δηλαδή τα μη σοβαρά, επομένως μιλάμε για άρση σο βαρών.
Όταν βλέπω λοιπόν τους …σο βαροβαρίστες να κάθονται κάτω απ΄τη μπάρα μου φαίνονται μη σοβαροί…κι΄αυτό γιατί δεν κάθονται αυτοί κάτω από την μπάρα, αλλά η μπάρα κάθεται πάνω από τα κεφάλια τους.
Αυτό ήταν παραδοσιακά το άθλημα των φτωχών επειδή παλιότερα μπορούσε κάποιος να γυμναστεί σε ένα καμαράκι με μια σιδερένια μπάρα και δυο τενεκέδες τσιμέντο.
Τελικά με την μανία των Ολυμπιακών αγώνων και όχι μόνον μας πήρε η μπόρα , η μπάρα και…τσιμέντο να γίνει.
Η φτώχια θέλει ντόπα και ο πλούτος θέλει κόκα.. Να ένα σύνθημα που θα μπορούσε να γραφτεί μόνο σε τοίχο, γιατί σε τοίχο προσκρούει κανείς όταν προσπαθήσει να καταλάβει τι γίνεται…Σε λίγο καιρό όταν πεθάνει ένας αρσιβαρίστας από καρκίνο των όρχεων θα δούμε ποιος έχει τους όρχεις να τα βγάλει όλα στην φόρα. Όχι φόρα – παρτίδα που λένε αλλά ….
Φόρα – πατρίδα. Όλα για την πατρίδα θα μου πείτε, κι΄όμως δεν είναι έτσι. Όλα για την δόξα και όλα για την απόκτηση προνομίων. Αλλά ποιος είναι ο προνομιούχος; Το λεξικό λέει ότι είναι εκείνος που απολαμβάνει δικαιώματα ή αγαθά που οι άλλοι δεν έχουν, ενώ ο μη προνομιούχος είναι αυτός που δεν ανήκει στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα , δεν είναι πλούσιος.
Πλούσια τα ελέη λοιπόν των πρωταθλητών – ολυμπιονικών. Βγάζει τα φτωχόπαιδα από τη μιζέρια, τα καταξιώνει και τα κάνει διάσημα. Καλά και ο επερχόμενος βέβαιος γρήγορος θάνατος δεν απασχολεί κανέναν; Όχι γιατί ως γνωστόν τα νιάτα είναι αθάνατα, όπως και το…αρχαίο πνεύμα.. Πιό πνεύμα; Μα του βαρώνου ντε…Κουβαρντέν που μοιράζει απλόχερα τα εκατομμύρια μέσω των διαχειριστών του ιδρύματός του.
Οι σημερινοί Έλληνες νομίζουν ότι είναι περισσότερο Έλληνες με τις νίκες και λιγότερο με τις ήττες.. Αυτή είναι η ήττα του λεγόμενου Ολυμπισμού.. που με την άρση σο βαρών βρίσκεται σήμερα κάτω απ΄τη μπάρα και αύριο θα βρίσκεται …. κάτω απ΄το χώμα….

Χαιρετισμούς
Φράνκ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Vinho, I hope you enjoy. The address is http://vinho-brasil.blogspot.com. A hug.