Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Όταν η δικαιοσύνη συλλαβίζει οι ποινές είναι της πλάκας...



  

 Είδαμε πρόσφατα τις εικόνες από τα δικαστήρια της Κορίνθου, με τους δύο δολοφόνους της 73χρονης γυναίκας. Την σκότωσαν πριν από λίγες ημέρες. Θέλοντας να την ληστέψουν, την πάτησαν με το αυτοκίνητο. Εμφανίστηκαν λέει, μετανιωμένοι για την αποτρόπαια πράξη τους και… μπλά..μπλά..
  Όπως τους έχουν δασκαλέψει σ΄αυτές τις περιπτώσεις οι δικηγόροι τους.
Να είστε βέβαιος ό,τι δεν είναι καθόλου, μα καθόλου απίθανο να...Αφεθούν ελεύθεροι!
Ο μεν ένας, που οδηγούσε θα επικαλεστεί τροχαίο ατύχημα! Ως γνωστόν, το αυτοκίνητο είναι ένα όπλο. Το ΄΄βλήμα΄΄του όπλου, δηλαδή ο οδηγός καλύπτεται νομικά με τον περίφημο όρο..."Εξ΄αμελείας!"
  Ο δε άλλος συνεργός… Να 'χαμε να λέγαμε.
Χιλιάδες τέτοιοι συνεργοί είτε αφήνονται ελεύθεροι, είτε φυλακίζονται για ελάχιστο, χρονικό διάστημα.
Με άλλα λόγια, αυτή η φρικτή πραγματικότητα δεν κυριαρχεί μόνο στις ίδιες τις εγκληματικές πράξεις. Δυστυχώς αυτή υποκρύπτεται και στην Ελληνική νομοθεσία, που φέρεται με το γάντι στα κακοποιά στοιχεία.
Αλλά αυτοί οι νόμοι, ας μην ξεχνάμε, ότι ψηφίζονται από το κοινοβούλιο! Δηλαδή από τους καλά φυλασσόμενους πολιτικούς μας.
Οι οποίοι απ' ότι φαίνεται, δεν είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν αυστηρότερες ποινές. Έτσι εκατοντάδες εγκληματικά στοιχεία αφήνονται ελεύθερα!  
Πρέπει, επιτέλους, κάτι να αλλάξει. Έτσι ώστε οι δικαστές να δικάζουν και όπου χρειάζεται να καταδικάζουν τους εγκληματίες, με τον τρόπο που τους αξίζει.

Αιωνόβιος




Δεν υπάρχουν σχόλια: