Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Θέμα: Tροχαίο με θύμα 14χρονο μαθητή.



     

        Δυο λόγια σχετικά με το τροχαίο ατύχημα, που σημειώθηκε το βράδυ του προπερασμένου Σαββάτου λίγο μετά τις 22.00 στη 2η στάση της Νέας Πεντέλης. Εκεί ένα Ι.Χ. που οδηγούσε μία 27χρονη οδηγός, παρέσυρε και εγκατέλειψε έναν 14χρονο μαθητή και στη συνέχεια η οδηγός παραδόθηκε στην αστυνομία. Δυστυχώς όμως ο μαθητής οδηγήθηκε στην εντατική. Για όλα τα παραπάνω έχω να παρατηρήσω τα εξής:
      Κανένας παράγοντας από το ΄΄φωτισμένο΄΄ υπουργείο παιδείας δεν έστειλε στο σχολείο του μαθητή, έναν ειδικό για να διδάξει  πώς κυκλοφορεί ένας πεζός. Εν προκειμένω  να μάθουν τα παιδιά μας, ότι μόλις κατεβαίνουνε από ένα λεωφορείο  και μάλιστα νύχτα σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης… ΠΟΤΕ δεν διασχίζουν τον δρόμο περνώντας είτε πίσω είτε μπροστά από το σταματημένο λεωφορείο.
    Επίσης δεν ξέρω αν κάποιος δάσκαλος οδήγησης είπε ποτέ στην νεαρή οδηγό, πόσο προσεκτική πρέπει να είναι όταν προσπερνάει ένα λεωφορείο εν στάση και κυρίως ότι: ΠΟΤΕ δεν εγκαταλείπουμε αυτόν που χτυπήσαμε με το όχημά μας, είτε φταίμε είτε όχι.
   Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία και προστίθενται όπως πάντα στον μακρύ κατάλογο των στατιστικών στοιχείων για τα τροχαία ατυχήματα στην υποανάπτυκτη, όσον αφορά την οδική ασφάλεια, χώρα μας.

 Aιωνόβιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: